G-hockey

G-hockey is er voor sportievelingen waarbij het bewegen en beleven net even anders is. Kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking krijgen bij ons de kans om op hun eigen niveau te hockeyen. Vragen / Info? g-hockey@constantia.info 

Hiervoor zijn er opgeleide trainers, die meestal één op één met het 'G-tje' trainen. In de training is een zeer duidelijke structuur. Wedstrijden kunnen worden gespeeld, maar het hangt van de graad in geestelijke beperking af of een G-tje mee kan doen met een wedstrijd.

De “G” staat voor geïntegreerd, goesting, gelijkwaardig, gescoord, gewonnen, gemist, grensverleggend en bovenal genieten! Kom gewoon meedoen!

  • Training: Woensdag, 14:30-15:30
  • Competitie: Eigen initiatief*

*Belangrijk om te weten is dat het initiatief voor G-hockey komt vanuit de clubs die onder elkaar wedstrijden organiseren. Uiteraard speelt de Vlaamse Hockey Liga vzw hier een ondersteunende rol maar ze is geen organisator.

Er wordt aldus geen competitie voorzien door de VHL voor deze recreatieve beoefening van de hockey sport, zoals dat bv gebeurt bij Gents en Ladies competitie.